Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Ουμπέρτο Εκο - Γίργκεν Χάμπερμας: Η μεγάλη των φιλοσόφων σχολή στην Αθήνα

Main_slider_2
Ουμπέρτο Εκο - Γίργκεν Χάμπερμας

Πάνω από 2.000 σύνεδροι από 105 χώρες στην πρωτεύουσα από 4 έως και 10 Αυγούστου.
Μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας φιλοσοφίας θα βρεθούν από 4 έως και 10 Αυγούστου στην Αθήνα. Οι Γίργκεν Χάμπερμας, Ουμπέρτο Εκο, Αλέξανδρος Νεχαμάς, Μπιλ Μακμπράιτ, Ντέρμοτ Μόραν, Λούκα Σκαραντίνο θα συμμετάσχουν στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και του οποίου θέμα είναι «Η φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής».
Φέτος συμπληρώνονται 2.400 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία της Ακαδημίας του Πλάτωνος και γι’ αυτό το λόγο ορισμένες από τις συνεδρίες θα διεξαχθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, αλλά και στην Πνύκα, στο Λύκειο του Αριστοτέλη και στην Αγία Φωτεινή Ιλισού.
Στο συνέδριο συμμετέχουν επίσης: Γιώργος Αναγνωστόπουλος,  Εβάνδρο Αγγάτσι,  Τζων Μακντάουελ,  Ενρίκο Μπέρτι,  Τζουλιάνα Γκοντσάλες,  Γκέραντ Ζέελ,  Μαριέτα Στεπάνυαντς,  Πασχάλ Εντζελ,  Τόμας Κάλβο,  Τόμας Ρόμπινσον,  Τζέρεμι Ρήντυ,  Μπουβάν Σαντέλ κ.ά.
Συνολικά αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα πάνω από 2.000 σύνεδροι από 105 χώρες, για να παραστούν στις εργασίες. Το συνέδριο περιλαμβάνει 75 ειδικές θεματικές ενότητες και οι ολομέλειές του, όπως και τα συμπόσια, θα καλυφθούν από διερμηνεία σε επτά διαφορετικές γλώσσες.
Η έναρξη του συνεδρίου θα συνοδευτεί από συναυλία στο Ηρώδειο με έργα κλασικής μουσικής, που έχουν ελληνικό θέμα, αλλά και με έργα του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη. Για τη λήξη των εργασιών έχει προγραμματιστεί ειδική εκδήλωση. Αξίζει να αναφερθεί ότι θα υπάρχουν και παράλληλες δράσεις. Στο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής έχει προγραμματιστεί έκθεση εικαστικών με τη συμβολή των φοιτητών της ΑΣΚΤ.
Το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, που πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια, τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και οργανώνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP) και την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Αθηναίων, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη στήριξη των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού.

Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide