Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Απεβίωσε ο συγγραφέας και κινηματογραφιστής Αλμπέρτο Μπεβιλάκουα Σε ηλικία 79 ετών



Ο Αλμπέρτο Μπεβιλάκουα έχει τιμηθεί με πολλά ιταλικά λογοτεχνικά βραβεία, μεταξύ των οποίων με ένα από τα κύρια, το βραβείο Στρέγκα, το 1968, για το μυθιστόρημά του «Το μάτι του γάτου».

Ο ιταλός συγγραφέας και κινηματογραφιστής Αλμπέρτο Μπεβιλάκουα, δημιουργός πολλών μυθιστορημάτων, ποιημάτων και ταινιών, απεβίωσε σήμερα στη Ρώμη σε ηλικία 79 ετών από καρδιακά προβλήματα για τα οποία νοσηλευόταν από τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο Μπεβιλάκουα γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1934 στην Πάρμα. Εξέδωσε τα πρώτα ποιήματά του τη δεκαετία του 1950 και στη συνέχεια έγραψε μυθιστορήματα τα οποία ανέλαβε και να μεταφέρει στην κινηματογραφική οθόνη ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης.
Μεταξύ των λογοτεχνικών έργων του περιλαμβάνονται  «Η Χαλίφα», «Η σκόνη πάνω στο χορτάρι», «Το μυστηριώδες ταξίδι», και  «Μαγεμένες Αισθήσεις». Το 1970 σκηνοθέτησε την ταινία «Η Χαλίφα», βασισμένη στο μυθιστόρημά του, με τη Ρόμι Σνάιντερ στον κεντρικό ρόλο.
Ο Αλμπέρτο Μπεβιλάκουα έχει τιμηθεί με πολλά ιταλικά λογοτεχνικά βραβεία, μεταξύ των οποίων και με το βραβείο Στρέγκα, το 1968, για το μυθιστόρημά του «Το μάτι του γάτου».


Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide