Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Οι βραχείες λίστες για τα βραβεία λογοτεχνικής μετάφρασης


Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 30/9, στο ινστιτούτο Θερβάντες
Το ευρωπαϊκό ινστιτούτο λογοτεχνικής μετάφρασης της ελληνοαμερικανικής ένωσης, το ινστιτούτο Γκαίτε και το ινστιτούτο Θερβάντες απονέμουν για μία ακόμη χρονιά τα βραβεία λογοτεχνικής μετάφρασης, ενώ από το 2014 ο κύκλος των βραβείων διευρύνεται με την συμμετοχή του ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα.


Με την ευκαιρία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας ΜετάφρασηςΤα φετινά βραβεία, τα οποία θα απονεμηθούν σε τρεις μεταφραστές της αγγλόφωνης, γερμανόφωνης και ισπανόφωνης λογοτεχνίας, αφορούν μεταφράσεις μυθιστορημάτων, διηγημάτων, ποίησης και θεατρικών έργων που εκδόθηκαν το 2012. Το βραβείο σε κάθε νικητή συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο.

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ινστιτούτου Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Αθήνα) με την ευκαιρία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μετάφρασης.
Η τελική λίστα των υποψηφίων


Βραβείο Μετάφρασης Αγγλόφωνης ΛογοτεχνίαςΧρήστος Καψάλης, Έλλη Συλλογίδου, για το βιβλίο «Τζόζεφ Άντον: Η βιογραφία ενός ψευδωνύμου» του Salman Rushdie (εκδόσεις Ψυχογιός)
Εριφύλη Μαρωνίτη, για το βιβλίο «Τίτλοι Τέλους» του Tom Rachman (εκδόσεις Κέδρος)
Μάνος Τζιρίτας, για το βιβλίο «Μετά την απόλυση» του Jim Kokoris (εκδόσεις Μεταίχμιο)Βραβείο Μετάφρασης Γερμανόφωνης ΛογοτεχνίαςΓιώργος Δεπάστας, για το βιβλίο «Χίλιες και δύο νύχτες» του Joseph Roth (εκδόσεις Ολκός)
Θανάσης Λάμπρου, για το βιβλίο «Ο αστρονόμος: ποιήματα μιας εικοσαετίας» του Durs Grünbein (εκδόσεις Μικρή Άρκτος)
Συμεών Σταμπουλού, για το βιβλίο «Σκέψεις του Novalis» (εκδόσεις Στιγμή)

Βραβείο Μετάφρασης Ισπανόφωνης Λογοτεχνίας


Κρίτων Ηλιόπουλος, για το βιβλίο «Το καρφί» του Pedro Antonio de Alarcón (εκδόσεις των Συναδέλφων)
Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, για το βιβλίο «Ασημένιες Σφαίρες» του Élmer Mendoza (εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου)
Κατερίνα Ρούφου, για το βιβλίο «Ο Αιχμάλωτος του Ουρανού» του Carlos Ruiz Zafón (εκδόσεις Ψυχογιός).
Το ευρωπαϊκό ινστιτούτο λογοτεχνικής μετάφρασης της ελληνοαμερικανικής ένωσης, το ινστιτούτο Γκαίτε και το ινστιτούτο Θερβάντες απονέμουν για μία ακόμη χρονιά τα βραβεία λογοτεχνικής μετάφρασης.
Στην τελική λίστα των υποψηφίων βρίσκονται και οι Εκδόσεις μας με τα βιβλία «Τζόζεφ Άντον: Η βιογραφία ενός ψευδωνύμου» και «Ο Αιχμάλωτος του Ουρανού»Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide