Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Γερμανία: Ασεμνη χειρονομία του Στάινμπρουκ μετά από πρόκληση


Η σχετική φωτογραφία δημοσιεύεται στο περιοδικό Süddeutsche Zeitung


Γερμανία: Ασεμνη χειρονομία του Στάινμπρουκ μετά από πρόκληση



Τα κατάφερε τελικά να κάνει αίσθηση ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος για την καγκελαρία της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές. Αιτία μια άσεμνη χειρονομία του, που δημοσιεύεται στο πρωτοσέλιδο της Süddeutsche Zeitung την Παρασκευή.

Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, πρώην υπουργός Οικονομικών, ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του στο πλαίσιο μιας «παιγνιώδους» συνέντευξης, στην οποία κλήθηκε να δίνει απαντήσεις με παντομίμα, όχι φραστικά. 

Έδωσε την «απάντηση» αυτή ερωτηθείς αν θεωρεί πως του αξίζουν προσβλητικοί χαρακτηρισμοί όπως το προσωνύμιο «Πεερλουσκόνι», το οποίο παραπέμπει στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. 

Συνεργάτες του Στάινμπρουκ είπαν ότι ο ίδιος ενέκρινε την δημοσίευση της φωτογραφίας.

Η χειρονομία θεωρείται χυδαία στη Γερμανία, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου και για το λόγο αυτό προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών της συντηρητικής κυβέρνησης της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, ηγέτης του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), καταδίκασε αυτή τη χειρονομία, λέγοντας ότι αντενδείκνυται απολύτως «να την κάνει ένας υποψήφιος καγκελάριος».


Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide