Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ε.Ε: Ανάληψη δράσης κατά των ψυχοτρόπων ουσιώνΑποφασιστική δράση κατά των ψυχοτρόπων ουσιών αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Lawnet logo

Ε.Ε: Ανάληψη δράσης κατά των ψυχοτρόπων ουσιών

Την ενίσχυση της ικανότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποσύρει από την αγορά ψυχοτρόπα φάρμακα, τα οποία χρησιμοποιούνται εναλλακτικά προς τα παράνομα ναρκωτικά, πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την πρόταση της Αντιπροέδρου και Επιτρόπου για θέματα Δικαιοσύνης, Viviane Rending, οι επιβλαβείς ψυχοτρόπες ουσίες θα αποσυρθούν άμεσα από την αγορά, χωρίς να θίγονται οι νόμιμες βιομηχανικές και εμπορικές χρήσεις τους.

Πρόκειται για πρόταση που απαντά στις προειδοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (ΕΚΠΝΤ) και της Europol, σχετικά με την έκταση του προβλήματος, καθώς σύμφωνα με έκθεση του 2011, ο υπάρχων μηχανισμός της ΕΕ για την αντιμετώπιση των νέων ψυχοτρόπων ουσιών πρέπει να ενισχυθεί.

«Οι ψυχοτρόπες ουσίες γίνονται ολοένα και μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρώπη και αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι νέοι. Σε μια εσωτερική αγορά χωρίς σύνορα, χρειαζόμαστε κοινούς κανόνες για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος», δήλωσε η κα Rending. «Σήμερα προτείνουμε ισχυρή ενωσιακή νομοθεσία σχετικά με τις νέες ψυχοτρόπες ουσίες, ώστε να μπορεί η ΕΕ να αντιδρά ταχύτερα και αποτελεσματικότερα και να απομακρύνει άμεσα επιβλαβείς ουσίες από την αγορά».


Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide