Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

«Τύμπανα πολέμου» για επέμβαση στη Συρία κρούει και η ΕΕ

«Τύμπανα πολέμου» για επέμβαση στη Συρία κρούει και η ΕΕ

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών απηύθυναν σήμερα κάλεσμα για μια «σαφή και ισχυρή απάντηση» στις επιθέσεις με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου στη Συρία, δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν 'Αστον.
«Θέλουμε μια σαφή και ισχυρή απάντηση», δήλωσε η 'Αστον μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Βίλνιους.

Η 'Αστον τόνισε ότι οι υπουργοί συμφώνησαν ότι υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις» ότι το συριακό καθεστώς ευθύνεται για τις επιθέσεις με χημικά όπλα που προκάλεσαν εκατοντάδες νεκρούς στην περιφέρεια της Δαμασκού.

Κατά την έναρξη της συνόδου, πολλοί υπουργοί υποστήριξαν ότι πριν αποφανθούν  για το θέμα θα πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα της έκθεσης των επιθεωρητών του ΟΗΕ.

Οι υπουργοί χαιρέτισαν τη χθεσινοβραδινή δήλωση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ότι η Γαλλία θα περιμένει την έκθεση του ΟΗΕ πριν από οιεσδήποτε επιθέσεις, κάτι που όμως, σύμφωνα, με τον Τζόν Κέρι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν είναι διατεθειμένος να κάνει.

Το Βερολίνο ανακοίνωσε πως θα υπογράψει την ανακοίνωση των 11 χωρών της G20 για τη Συρία. Την απόφαση της Γερμανίας χαιρέτισε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος δήλωσε ότι «είναι θετικό το γεγονός ότι η Ευρώπη είναι ενωμένη».

Εξάλλου, το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (CCG) κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να επέμβει αμέσως στη Συρία για να «απαλλάξει τον συριακό λαό από την τυραννία της κυβέρνησής του».

Το CCG αποτελούν το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία.

Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide