Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τάφος ιστορικής σημασίας ανακαλύφθηκε στην Κίνα Η ανακάλυψη έγινε κοντά στο αεροδρόμιο της ΣιανγιάνγκΚινέζοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον τάφο μιας γυναίκας πολιτικού του 7ου αιώνα, η οποία θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες  της κινεζικής κλασικής ιστορίας.

Η Σανγκουάν Γουανέρ , η οποία έζησε μεταξύ του 664 και του 710 όταν κυβερνούσε την Κίνα η δυναστεία των Τανγκ, ήταν στενή σύμβουλος της πρώτης κινέζας αυτοκράτειρας Γου Τζετιάν και  είχε παντρευτεί τον γιο της, ενώ παράλληλα είχε σχέση με τον εραστή της αυτοκράτειρας αλλά και  τον ανιψιό της.

Η δυναστεία των Τανγκ κλυδωνίστηκε από μια σειρά πραξικοπημάτων, δολοφονιών και ερωτικών μηχανορραφιών. Έτσι, ο σύζυγος της Σανγκουάν Γουανέρ, πρίγκιπας Λι Σιάν, έγινε για μικρό χρονικό διάστημα αυτοκράτορας προτού δολοφονηθεί από την πρώτη σύζυγό του, η οποία σφετερίστηκε τον θρόνο. Αυτή εκδιώχθηκε με τη σειρά της από τον θρόνο από τον Λι Λονγκγί, που καταδίκασε σε θάνατο την σφετερίστρια καθώς και την Σανγκουάν Γουανέρ, και κυβέρνησε την Κίνα επί 43 χρόνια με το όνομα Τανγκ Σουανζόνγκ.


Η ανακάλυψη του τάφου της Σανγκουάν Γουανέρ έγινε κοντά στο αεροδρόμιο της Σιανγιάνγκ, στα βόρεια της επαρχίας Σαανσί, και επιβεβαιώθηκε από μια επιτύμβια πλάκα. Φωτογραφίες από τις εκσκαφές δείχνουν ότι ο τάφος περιέχει θόλους και κεραμικά άλογα. «Η ανακάλυψη του τάφου με την επιτύμβια πλάκα είναι πολύ σημαντική για τη μελέτη της δυναστείας των Τανγκ» σχολίασε ο Ντου Γουενγιού, ιστορικός που μελετά την περίοδο αυτή της ιστορίας της Κίνας. Σύμφωνα με τον ίδιο, στον τάφο δεν βρέθηκε κανένα χρυσό ή ασημένιο αντικείμενο, ούτε ολόκληρα οστά. Η Σανγκουάν Γουανέρ, η ζωή της οποίας μεταφέρθηκε στην κινεζική τηλεόραση τη δεκαετία του 1990, ήταν επίσης γνωστή για την ποίησή τηςFeedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide