Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ipop U


Την προσοχή σας παρακαλώ. Έχω ιδέα!

Ως γνωστόν έχουμε «ξεβολευτεί». Άλλος έχασε τη δουλειά του, άλλος την διατηρεί αλλά με μισθό-φιλοδώρημα, άλλος σκοτώνεται στη δουλειά αλλά δεν πληρώνεται κλπ. Όμως η ζωή δεν περιμένει. Κι ενώ για αλλού ξεκίνησε, τελικώς αλλού βγάζει, κάποιους από εσάς. Καθημερινά λαμβάνω μηνύματα από ανθρώπους που αποφάσισαν να αλλάξουν δουλειά και να δοκιμάσουν αυτό που ονειρεύονταν μια ζωή! Άνθρωποι που αντί για το μαύρο της κρίσης βλέπουν τα χρώματα της πραγματικής τους επιθυμίας και ευτυχίας. Εκεί που οι άλλοι βλέπουν συντρίμμια, αυτοί χτίζουν θεμέλια. Τοποθετούν τον εαυτό τους στο αύριο και προχωρούν με όραμα. Στηρίζονται στα πόδια τους και δεν ακουμπούν σε πλάτες άλλων. Δημιουργούν με υλικά από το μέλλον. Γεμίζουν κενά σε έναν κόσμο που αλλάζει με ένταση. Αξιοποιούν ικανότητες σε μια αγορά που δημιουργεί συνεχώς νέες δουλειές. Νέοι αλλά όχι μόνο ηλικιακά. Νέοι στο μυαλό. Φρέσκοι ανήσυχοι δημιουργικοί επινοητικοί άνθρωποι.
Τα μηνύματά τους στο mail ή στα social media με κάνουν να αισιοδοξώ πως κάτι γίνεται ακόμα κι αν είναι μικρό σε κλίμακα. Όλα όμως έχουν μια κοινή συνιστώσα. Όλοι χρειάζονται βοήθεια. Και τη ζητούν. Μια προβολή από το www.ipop.gr ή μια αναφορα στο twitter μου, ένα post στο facebook, κάτι να πω στην εκπομπή! Κάτι. Που θα τους φέρει σε επαφή με μεγαλύτερο κοινό. Κάτι που θα κάνει γνωστή τη δουλειά τους. Κάτι που θα τους βοηθήσει να χτίσουν γρηγορότερα το όνειρό τους. Γιατί όποιος ξεκίνησε το ταξίδι της αναζήτησης, κατάλαβε ότι δεν μπορεί να το κάνει εύκολα. Θα βρει εμπόδια που θα τον αποθαρρύνουν, θα πέσει σε γκρεμούς, θα βρει τοίχους. Κάποιες φορές θα είναι και επικίνδυνο το ταξίδι αυτό. Όποιος λοιπόν το ξεκίνησε, ξέρει ότι υπάρχει τρόπος να τα καταφέρει. Αλλά όχι μόνος του. Η λύση είναι να απλώσει το χέρι και να βρει βοήθεια. Λόγω της δουλειάς μου και αυτής της θέσης που έχω, βρίσκομαι συνέχεια μπροστά σε χέρια απλωμένα. Χέρια που ζητάνε βοήθεια. Άξια χέρια. Ανθρώπων που έχουν όραμα. Ανθρώπων που θαυμάζω. Που έχουν τα κότσια να κάνουν αλλαγές, να τολμήσουν. Άλλωστε πώς να πας μπροστά χωρίς να τολμήσεις αλλαγές;
Η Αιμιλία Κρητικού είναι μία από αυτούς τους ανθρώπους. Την γνώρισα πέρυσι μέσω mail λίγο πριν τελειώσει η τηλεοπτική σεζόν. «Οικονομολόγος σπούδασα» μου είπε «αλλά αποφάσισα να τα βροντήξω και να ακολουθήσω το όνειρό μου. Έγινα σχεδιάστρια μόδας. Και θέλω να σου ράψω ρούχα να τα φοράς στην εκπομπή»  Μου άρεσε. Χαρούμενη κοπέλα έξυπνη και εργατική. Φόρεσα τα ρούχα της. Της έκανα και μια συνέντευξη στην εκπομπή.

Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide