Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Kassandra, με τη Δέσποινα Σαραφείδου



kassandra250
Η πολυβραβευμένη διεθνώς παράσταση “Kassandra”, του Σέρχιο Μπλάνκο, ανεβαίνει στην Αθήνα, την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013, στις 9.30 μμ., στο Souzy Tros (Mαρκόνι 8, Σταθμός Μετρό Ελαιώνας). Μετά από μια μακρά πορεία σε ΗΠΑ, Αλβανία, Ελβετία, Κόσσοβο, Τσεχία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, και Ισπανία, η Kassandra φοράει τις κόκκινες μπότες της και επιστρέφει εδώ όπου την εμπνεύστηκε ο γνωστός στη χώρα μας και από το έργο του Κίεβο, ουρουγουανός συγγραφέας.
Σε αυτόν τον σπαρακτικό και κωμικό μονόλογο, (ειδικά γραμμένο για την ηθοποιό Δέσποινα Σαραφείδου) η μυθική Κασσάνδρα γίνεται άντρας που νιώθει γυναίκα, μια σύγχρονη μετανάστρια που παλεύει για την επιβίωση, σε διαρκή αναζήτηση ταυτότητας – εξόριστη στο σώμα της, ξένη σε κάθε πατρίδα.
Με τα σπαστά Αγγλικά της, μιλάει για τη δική μας αναζήτηση νοήματος και ελπίδας. Πόλεμος, εξουσία, κερδισμένοι και χαμένοι, σεξ, χιούμορ και σαρκασμός, Ευριπίδης και Bugs Bunny, Abba, Manchester United και Σκάρλετ Ο’Χάρα, όλα λειτουργούν έτσι ώστε η απόσταση μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, ηθοποιού και θεατή, χώρου και λόγου,  καταρρέει.
Η «Kassandra» πρωτοανέβηκε στην Αθήνα, στο μπαρ Άνθρωπος, το 2011 και έχει παρουσιαστεί έκτοτε σε διεθνή φεστιβάλ και άλλες διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κερδίζοντας τα βραβεία Πρώτου Γυναικείου Ρόλου (Apollon International Theatre Festival, 2011), Καλύτερης Διαδραστικής Παράστασης (MonoAkt International Festival of Monodrama, 2012), και Πρώτου Βραβείου για τον καλύτερο  Ηθοποιό της Ευρώπης 2012 (International Festival Actor of Europe, 2012). 

Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαραφείδου - Ευαγγελία Ανδριτσάνου

Ερμηνεία: Δέσποινα Σαραφείδου
Επιμέλεια κοστουμιών: Λουκία Μινέτου  
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Τσόνογλου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Γερακίτης

Πρόγραμμα - Αφίσα - Κάρτα: Dennis Spearman
Ομάδα παραγωγής: Θάνος Κάππας, Ελένη Καρρά, Χριστίνα Κούλη, Δήμητρα Νικολοπούλου, Ελένη Πανίτσκα,  Αννέτα Πυλαρινού, Αντώνης Ροκάκης, Τούλα Σταυρακούδη, Μαρία-Ξένια Στυλιανού.

Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide