Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Motorola: Smartphones που συναρμολογούνται από τους χρήστες «Project Ara» το όνομα του φιλόδοξου προγράμματος της εταιρείας




Ένα νέο πρόγραμμα, με στόχο την εμφάνιση των πρώτων συναρμολογούμενων από χρήστες smartphones παρουσίασε η Motorola, η οποία ανήκει πλέον στην Google.
Το όνομα του προγράμματος είναι Project Ara, και θα επιτρέπει στον χρήστη να αγοράσει μία βασική «δομή» τηλεφώνου (που θα αποτελεί στην ουσία τη «βάση» του κινητού) και στη συνέχεια να επιλέγει μόνος του τα υπόλοιπα κομμάτια (πληκτρολόγιο, μπαταρία, αισθητήρες κ.α), συναρμολογώντας στην ουσία το δικό του, «custom» smartphone.  Στο πλαίσιο του προγράμματος η Motorola συνεργάζεται με τον Ολλανδό σχεδιαστή Ντέιβ Χάκενς.
Αν και δεν είναι σίγουρο κατά πόσο η συγκεκριμένη ιδέα θα επηρεάσει δραστικά τον «κόσμο» των smartphones, η Motorola, η οποία εργάζεται πάνω στο πρόγραμμα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, φαίνεται αισιόδοξη.
«Θέλουμε να κάνουμε στο hardware ό,τι έκανε το Android στο software- να δημιουργήσουμε ένα ζωηρό οικοσύστημα για “τρίτους” developers» αναφέρει η εταιρεία σε δημοσίευση σε blog. «Να σας δώσουμε τη δύναμη να αποφασίσετε τι κάνει το τηλέφωνό σας, πώς μοιάζει, από τι αποτελείται, πόσο κοστίζει και πόσο θα το κρατήσετε».

                              


Το πρόγραμμα αποτελείται από ένα τμήμα το οποίο η εταιρεία αποκαλεί ενδοσκελετό: τη «βάση» πάνω στην οποία θα εφαρμόζονται τα υπόλοιπα εξαρτήματα (modules).
Εξάρτημα θα μπορεί να είναι ο,τιδήποτε, από νέο επεξεργαστή για εφαρμογές μέχρι νέα οθόνη ή πληκτρολόγιο, έξτρα μπαταρία, ή κάτι που δεν έχει σκεφτεί κανείς ως τώρα» σύμφωνα με τη Motorola.
H εταιρεία σχεδιάζει να αρχίσει να καλεί developers για τη δημιουργία εξαρτημάτων μέσα σε μερικούς μήνες.

Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide