Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι στην Αθήνα Μια σπουδαία έκθεση και προβολή στον Ελληνικό Κόσμο


Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι στην Αθήνα

Εφευρέτης, καλλιτέχνης, επιστήμονας, μηχανικός, γλύπτης, βιολόγος, μουσικός, αρχιτέκτονας, φιλόσοφος.

O Λεονάρντο ντα Βίντσι υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες στην ιστορία. Η έκθεση «Λεονάρντο ντα Βίντσι: Ο Άνθρωπος, Ο Εφευρέτης, Η Ιδιοφυΐα», που τα τελευταία χρόνια έχει φιλοξενηθεί σε πάνω από 20 πόλεις του κόσμου (Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Λατινική Αμερική, Καναδάς),φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και παρουσιάζει τις πιο σημαντικές πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου καλλιτέχνη.
Η έκθεση συνοδεύεται από μια νέα ταινία στη Θόλο με τίτλο «Κατακτώντας τους Ουρανούς. Ένα όνειρο της ανθρωπότητας», που έλαβε το Βραβείο σκηνοθεσίας στο Full Dome Festival τον Ιούνιο του 2013. Η ταινία περιγράφει το μυστήριο της κατάκτησης των ουρανών από τον άνθρωπο, μέσα από την οπτική του Λεονάρντο ντα Βίντσι, των αδελφών Ράιτ και άλλων εφευρετών.


Η έκθεση είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Παρουσιάζει βιογραφικά στοιχεία του Λεονάρντο και παράλληλα αποκαλύπτει την πολυσχιδή δραστηριότητά του ως γνώστη των τεχνών, της επιστήμης, της μηχανικής και της μουσικής. Τα εκθέματα συνοδεύονται από i-pads και ηλεκτρονικούς υπολογιστές με πλούσιο υλικό όπως φωτογραφίες, βίντεο, κινούμενα σχέδια κ.ά
Οι επισκέπτες έχουν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν 23 ψηφιακά αντίγραφα των παγκοσμίου φήμης ζωγραφικών έργων τουμεγάλου δημιουργού.
Τα ζωγραφικά έργα δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κατανοήσουν την αγάπη του ντα Βίντσι για την επιστήμη και τη φύση. Κάθε έργο συνοδεύεται από πληροφορίες σχετικά με την τεχνοτροπία που χρησιμοποιήθηκε, τις συνθήκες δημιουργίας του και τη διαδρομή του κατά τη διάρκεια των τελευταίων 550 χρόνων. Τα έργα παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά έτσι ώστε ο επισκέπτης να διακρίνει την εξέλιξη στο ύφος του καλλιτέχνη, με την πάροδο του χρόνου.


Mέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2014
(Πειραιώς 254, Ταύρος)
Γενική είσοδος: 7 ευρώ
Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Πεμ.: 9:00-13:30, Παρ.: 9:00-20:00, Σαβ.: 11:00-16:00, Κυρ.: 10:00-18:00







Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide