Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Βόλτα στα μουσεία... μέσω του υπολογιστή Δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία-λευκώματα από το Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση

Βόλτα στα μουσεία... μέσω του υπολογιστή


Τη δυνατότητα να περιηγηθεί κανείς από τον υπολογιστή του στα εκθέματα 15 αρχαιολογικών μουσείων προσφέρει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση που από το 1997 σε συνεργασία με την Eurobank EFG εκδίδει σχεδόν κάθε χρόνο έναν τόμο αφιερωμένο σε ένα αρχαιολογικό μουσείο.
Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι η δημιουργία μιας σειράς λευκωμάτων που, με την επιστημονική εγκυρότητα και την αισθητική τους προσέγγιση, συμβάλλουν στη βαθύτερη γνώση και κατανόηση των επιμέρους σελίδων της ιστορίας του ελληνικού πολιτισμού.
Η πολιτιστική περιπλάνηση ξεκίνησε το 1997 με το Μουσείο Μπενάκη, οι θησαυροί του οποίου συνθέτουν το πολιτισμικό ψηφιδωτό του Ελληνισμού στον χώρο και τον χρόνο. Με το πέρασμα του χρόνου προστέθηκαν και άλλα αρχαιολογικά μουσεία ενώ από τις τελευταίες προσθήκες είναι αυτή του Μουσείου της Πέλλας. Ακολούθως παρουσιάζονται οι σύνδεσμοι των καλαίσθητων ηλεκτρονικών βιβλίων που μπορεί κανείς να τους διαβάσεις εντελώς δωρεάν.
Οι θεματικές περιλαμβάνουν: Αιγές: Η βασιλική μητρόπολη των Μακεδόνων, Σάμος: Τα αρχαιολογικά μουσεία, Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, Ο Μαραθών και το Αρχαιολογικό Μουσείο, Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Δήλος, Ελευσίνα: Ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Μουσείο, Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς, Το Μουσείο Ακροπόλεως, Η Ελλάδα του Μουσείου Μπενάκη.
Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide