Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Πνευματικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Τρυπητής 14.6.2014



Στον εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρυπητής Μήλου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, Βρεσθένης Θεόκλητος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, Πειραιώς Σεραφείμ, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος, Κορίνθου Διονύσιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, Παροναξίας Καλλίνικος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωποῦ Κύριλλος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης, Ιερισσοὺ Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος, ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παρόντες ήταν ο Υπουργός Εργασίας κ. Ιωάννης Βρούτσης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Δήμαρχος του νησιού κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών συλλόγων και φορέων, κληρικοί και λαϊκοί.

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου στην ομιλία του αναφέρθηκε στη μνήμη των Αγίων που η Εκκλησία τιμά σήμερα, λέγοντας πως "σήμερα τιμούμε όλους εκείνους που ακολούθησαν το δρόμο του Αναστάντος Χριστού. Η ζωή των Αγίων ήταν γεμάτη από πίστη στον αληθινό Θεό". Αναφέρθηκε, επίσης, στους Αγίους Μάρτυρες της Μήλου που ετάφησαν στις Κατακόμβες, ενώ έκανε λόγο και για την ανακήρυξη της Μήλου ως Ιεράς Νήσου, χαρακτηρίζοντας τη από τα σημαντικότερα γεγονότα της Τοπικής Εκκλησίας. Μίλησε, ωστόσο, για τη ζωή και το έργο του Αγίου Ιερωνύμου και αναφέρθηκε στο πνευματικό έργο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου υπογραμμίζοντας πως "η Αρχιεπισκοπία του δίνει την προοπτική στην Εκκλησία να συνεχίσει το υπεύθυνο έργο της. Ο Αρχιεπίσκοπος γίνεται για όλους εμάς οχυρό και ασπίδα".

Μετά τον εσπερινό στον αύλειο χώρο του ναού, πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα παιδικά χορευτικά συγκροτήματα σχολείων της Μήλου, το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Γυναικών Δήμου Μήλου, η χορωδία "ΕΥΦΩΝΟΝ" του Ιερού ναού Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης και η παιδική χορωδία του Δήμου Μήλου "ΜΗΛΙΩΝ ΤΕΧΝΕΣ".


Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide