Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Το φιλανθρωπικό έργο της "Αποστολής" εξήρε ο Πατριάρχης 18.6.2014


Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Πατριάρχη λέγοντας "έχουμε ανάγκη τις προσευχές σας, διότι ο λαός μας περνάει ακόμη μία δύσκολη κατάσταση, έχει δείξει όμως ωριμότητα. Θέλει να είναι ενωμένος κάτω από την στέγη της Εκκλησίας μας κι αυτό το διακρίνει κανείς στον εκκλησιασμό των ανθρώπων, αλλά και στη συναλληλία. Ο ένας βοηθάει τον άλλο. Σας ευχαριστούμε γιατί με τη δική σας διακριτικότητα βοηθάτε αυτήν την προσπάθεια προς ανακούφιση των προβλημάτων. Ακούσαμε πως σας χαρακτήρισαν πράσιννο Πατριάρχη, αλλά για εμάς είστε ο Πατριάρχης της αγάπης, της ενότητας, της αλληλεγγύης".

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τον εγκάρδιο λόγο και τα αισθήματα υποδοχής και τόνισε πως "κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα με την αδελφική σας συγκατάθεση, πραγματοποιώ εθιμοτυπική επίσκεψη στην έδρα σας. Σήμερα όμως πρόκειται και για εόρτια επίσκεψη, αφού προχθές είχατε τη γιορτή σας. Εύχομαι, λοιπόν, υγεία και μακροημέρευση για να συνεχίσετε αυτό το πολύτιμο έργο, το οποίο κάνετε για τον ελληνικό λαό εσείς στην Αρχιεπισκοπή, αλλά και οι άλλοι Ιεράρχες υπέρ του ελληνικού λαού που δοκιμάζεται αυτήν την στιγμή". 

Για την επίσκεψή του στην Αποστολή ο Πατριάρχης ανέφερε πως "η Αποστολη είναι τρόπον τινά το στρατηγείο του έργου της Αρχιεπισκοπής και σας ευχαριστώ που μου δίνετε τη δυνατότητα να την επισκεφθώ και να ευλογήσω αυτό το έργο, του οποίου η φήμη έχει εξέλθει προ πολλού των ορίων της Ελλάδος και εγώ σε κάθε ευκαιρία θέλοντας να εξάρω το ρόλο της Εκκλησίας και το πόσο κοντά είναι η Εκκλησία στον λαό της, στο πλήρωμά της, φέρνω παράδειγμα αυτό που κάνετε εσείς και οι Μητροπολίτες. Ο λαός χρειάζεται περισσότερο από την θεολογία και ό,τι κάνουμε για την ενότητα των Εκκλησιών και για το περιβάλλον, το καθημερινό του ψωμί".

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκαν τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Αρχιεπισκοπής Αποστολή, όπου τους καλωσόρισε ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωστής Δήμτσας. Ο κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Αποστολής και ο Πατριάρχης συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο και τον κ. Δήμτσα για το πολύτιμο αυτό έργο, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό με τις δραστηριότητες του οργανισμού. 


Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide