Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Χωρίς πολιτικό χαρακτήρα η προσευχή

Ο Πάπας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον παλαιστίνιο και τον ισραηλινό πρόεδρο, προσεύχονται υπέρ της ειρήνης στο Βατικανό. Στη συνέχεια θα φυτεύσουν ένα δένδρο ελιάς.


Μια κοινή προσευχή με μεγάλη συμβολική σημασία τραβά τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας προσκάλεσε τον ισραηλινό πρόεδρος Σίμον Πέρες και τον παλαιστίνιο Μαχμούτ Αμπάς να προσευχηθούν το απόγευμα για την ειρήνη. Οι δύο πρόεδροι συνοδεύονται από ραβίνους και ιμάμηδες, ενώ προσκλήθηκε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση η προσευχή δεν θα γίνει σε ναό, αλλά στους κήπους του Βατικανού και θα διαρκέσει δύο ώρες

Σε ξεχωριστές τελετές
Τελευταία επίσκεψη στο εξωτερικό για τον Σιμόν Πέρες. Η προεδρική θητεία του λήγει προσεχώς
Τελευταία επίσκεψη στο εξωτερικό για τον Σιμόν Πέρες. Η προεδρική θητεία του λήγει προσεχώς
«Η προσευχή μπορεί να πετύχει τα πάντα. Ας την χρησιμοποιήσουμε για να φέρουμε την ειρήνη στην Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο» γράφει ο Πάπας Φραγκίσκος στο Twitter. Aυτό είναι και το πνεύμα της σημερινής του πρωτοβουλίας. Ο αργεντινός ποντίφικας κάλεσε στο Βατικανό τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον πρόεδρο της παλαιστινιακής αρχής Μαχμούντ Αμπάς, για μια προσευχή, μια επίκληση υπέρ της ειρήνης στην Μέση Ανατολή. Δεν πρόκειται για κοινή τελετή, αλλά για ξεχωριστές στιγμές προσευχής της εβραϊκής, χριστιανικής και μουσουλμανικής θρησκείας, σε κήπο του Βατικανού, στις έξι και μισή το απόγευμα ( ώρα Ιταλίας).
Οι δυο πρόεδροι, αμέσως μετά θα συνομιλήσουν με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη και στη συνέχεια θα φυτεύσουν ένα δέντρο ελιάς για να διατρανώσουν τη βούλησή τους για ειρήνη.

«Πορεία προς την ειρήνη»
Προσκεκλημένος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Προσκεκλημένος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Πρόκειται για πρωτοβουλία χωρίς κανέναν πολιτικό χαρακτήρα, με μοναδικό στόχο την στήριξη της ειρήνης. Επιβεβαιώνεται η αμεσότητα του Πάπα Βεργκόλιο, η θέλησή του να συμβάλει στην πρακτική επίλυση των προβλημάτων, αλλά και η στενή του, αδελφική σχέση με τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας. «Χριστιανοί, εβραίοι και μουσουλμάνοι θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να πετύχουν μια κοινά αποδεκτή λύση για την Μέση Ανατολή, θέλουμε να στηρίξουμε την πορεία προς την ειρήνη», δήλωσε στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Σήμερα το πρωί χοροστάτησε στην Θεία λειτουργία στον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος , στο ιστορικό κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη
πηγή: D.W

Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide