Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Η ειρηνική συμβίωση είναι εφικτή όταν στηρίζεται στον σεβασμό του συνανθρώπου 23.9.2014

Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής επισκέφθηκε το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του. Ο Πατριάρχης συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής και τους υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του σχολείου, οι καθηγητές και οι μαθητές. 

Μετά την μουσική εκδήλωση ο Πατριάρχης μιλώντας στους μαθητές τόνισε: "Κάθε νέο έτος μας προσφέρει μία νέα αρχή και μία νέα ευκαιρία την οποία μπορούμε και οφείλουμε να αξιοποιήσουμε καταλλήλως, εργαζόμενοι με ζήλο και επιμέλεια, για να πετύχουμε τους στόχους της ζωής μας. Και για εσάς τους μαθητές και τις μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων, βασικοί στόχοι είναι η απόκτηση γνώσεων και συγχρόνως η δι' αυτών, αλλά και της γενικότερης αγωγής την οποία προσφέρει το σχολείο, διαμόρφωση του χαρακτήρος και της προσωπικότητάς σας".

Ο Πατριάρχης έκανε λόγο για ειρηνική συμβίωση λέγοντας πως "ο κόσμος μας αποτελείτο ανέκαθεν από διάφορες θρησκείες και πολιτισμούς, οι οποίοι κατά τον παρελθόν πολλές φορές συγκρούσθηκαν. Αυτές, όμως, οι συγκρούσεις δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο στην καταστροφή. Οι άνθρωποι είμαστε υποχρεωμένοι να ζήσουμε όλοι μαζί στην γη. Και η ειρηνική συμβίωση είναι η μόνη δυνατότητα, για να το πετύχουμε. και αυτή είναι εφικτή, όταν στηρίζεται στον σεβασμό του συνανθρώπου και των πιστευμάτων του. Είναι εφικτή, όταν ο άνθρωπος δεν διακατέχεται από αίσθηση υπεροχής για αυτό το οποίο είναι ή πρεσβεύει. Είναι εφικτή, όταν οι άνθρωποι, όπως λέει και ο Απόστολςο Παύλος, ανέχονται "αλλήλους εν αγάπη", προσπαθούν να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον και να συνυπάρξουν επί τη βάσει όσων τους συνδέουν και όχι όσων τους χωρίζουν και τους διαιρούν". Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide