Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Σπάνιες εκδόσεις της Βίβλου σε έκθεση της Μητρόπολης Λαγκαδά 20.10.2014




Τα εγκαίνια της εκθέσεως η οποία είναι αφιερωμένη στις εκδόσεις της Βίβλου και του Ιερού Ευαγγελίου, τέλεσε το απόγευμα της 19ης Οκτωβρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

Η πρωτότυπος αυτή έκθεση, της οποίας η λειτουργία ξεκινάει μία περίοδο όπου έχει οριστεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως Εβδομάδα Αντιαιρετικού Αγώνος και Αντιαιρετικής δράσεως, φιλοξενείται στην πολυμορφική αίθουσα της ενορίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά «Κιβωτός Σωτηρίας», και μπορεί ο καθένας μέσα από αυτήν, να θαυμάσει, να δει και να μελετήσει από κοντά σπάνιες εκδόσεις της Βίβλου και του Ιερού Ευαγγελίου καθώς και βιβλία της Αγίας Γραφής μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες της Υφηλίου.

Στην σύντομο ομιλία του μετά το πέρας του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε εκτενώς στην σημασία της σωστής μελέτης της Αγίας Γραφής τονίζοντας ότι ο Λόγος του Θεού είναι πάντα επίκαιρος και μέσα από Αυτόν αρχίζει η καρποφορία στις ψυχές των ανθρώπων. 
Δυστυχώς σήμερα ο ρυθμός της ζωής μας δεν μας αφήνει περιθώρια να ασχοληθούμε με την πνευματική μας ζωή. Ο Λόγος του Θεού έχει το μοναδικό προνόμιο να διεισδύει στην ψυχή μας ανάλογα με την διάθεση δεκτικότητας που έχουμε και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να αφιερώνουμε πολλή περισσότερο χρόνο στην μελέτη της Αγίας Γραφής, η οποία με τον δυναμικό χαρακτήρα που έχει μπορεί να ξεκουράζει τον άνθρωπο πνευματικά έχοντας την πραγματική παρουσία Του Θεού μέσα μας.

Εν συνεχεία την ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης κάνοντας αναφορά στις λάθος ερμηνείες και αιρέσεις που διαστρεβλώνουν τα νοήματα της Αγίας Γραφής υπογράμμισε το γεγονός ότι μόνο μέσα στην Εκκλησία μπορεί να γίνει η σωστή και ακριβείς διατυπώσει όλων αυτών των εννοιών της Αγίας Γραφής, διότι εκεί υπάρχει η συνέχεια των Πατέρων και η αποκάλυψη των Αληθειών Αυτής. Δεν μπορεί να απομονώνονται κείμενα και χωρία Της διότι όλα αυτά έχουν μία συνέχεια και μία συνοχή.

Καταλήγοντας τον λόγο του, επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε όλοι μας κοινωνία και επαφή με τον Λόγο του Θεού. Μέσα από την σωστή ερευνά και μελέτη Του, θα μπορέσουμε να καταφέρουμε να έρθουμε κοντά στην αλήθεια και στο φως Του, διότι ο Λόγος του Θεού είναι Εκείνος που εκπορεύεται ιστορικά έχοντας μεταμορφωτικό χαρακτήρα.

Προέτρεψε τέλος όλους τους παρευρισκομένους να ανοίγουν συχνά το Βιβλίο της Αγίας Γραφής και να μελετούν σωστά τον Λόγο του Θεού. Πρέπει όλοι μας να μάθουμε τα Μηνύματα του Ιερού Ευαγγελίου και να τα κάνουμε τρόπο ζωής γιατί δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι είναι εύκολο να τα ακούμε αλλά δύσκολο να τα εφαρμόσουμε. 

Η μελέτη της Αγίας Γραφής έχει Μυσταγωγία Βιώματος και την δυναμική Χάρη όπως αυτή περιγράφεται στην Παραβολή του Σπορέως, γι’ αυτό ας δεχτούμε όλοι στις καρδιές και στις ψυχές μας τον Λόγο του Θεού ώστε να καταφέρουμε να γίνουμε «Άνθρωποι του Θεού» για να έχουμε και στην προσωπική μας ζωή αγαθή έκβαση σε όλα όσα μας συμβαίνουν. 

Η παρούσα έκθεση Εκδόσεων της Αγίας Γραφής θα παραμείνει μόνιμα στην αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, και θα μπορεί καθημερινά ο καθένας είτε μέσο ομαδικών εκδρομών είτε μεμονωμένα να επισκέπτεται καθημερινά και να βλέπει από κοντά αυτή την αξιόλογη προσπάθεια της οποίας εμπνευστής και οργανωτής, σε συνεργασία με το Γραφείο Αντιαιρετικού Αγώνος της Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, είναι ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Βασιλείου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπουργίτης.

πηγή: Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά




Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide