Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Η νέα Πρέσβης του Ισραήλ στον Αρχιεπίσκοπο 21.10.2014



Τα προβλήματα στην Μέση Ανατολή και η υποστήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος απασχόλησαν σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την νέα Πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Ιrit Ben - Abba Vitale.

Η νέα πρέσβης επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο και ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος για την συνεργασία και την υποστήριξη. 

"Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να συναντηθώ με τον Αρχιεπίσκοπο μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου" τόνισε η κ. Ιrit Ben - Abba Vitale και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία της Ελλάδος για την υποστήριξη της σταθερότητας και της ειρήνης στην Μέση Ανατολή. 

"Αναφερθήκαμε στην Ισραηλοελληνικές σχέσεις και σε τρόπους περαιτέρω βελτίωσης τους" επεσήμανε και προσέθεσε "θεωρούμε σημαντική τη συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ελαχιστοποίηση οποιονδήποτε αντισημιτικών εκφράσεων στην Ελλάδα. Καταθέσαμε και αναπτύξαμε ιδέες συνεργασίας μεταξύ των εβραϊκών κοινοτήτων με την Εκκλησία της Ελλάδος και σκεφτήκαμε μέσω των δύο χωρών να ενισχυθεί όχι μόνο ο προσκυνηματικός τουρισμός, από την Ελλάδα προς το Ισραήλ, αλλά και οι επισκέψεις νέων ανθρώπων που θέλουν να γνωρίσουν τη χώρα".

Η Πρέσβης αναφέρθηκε, επίσης, στην ανεξιθρησκεία λέγοντας πως "στην ιδρυτική χάρτα ανεξαρτησίας του Ισραήλ το 1948 κατοχυρώνεται η ανεξιθρησκεία και είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Ισραήλ, παίζει ένα τόσο σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της φιλίας μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ".

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως με χαρά δέχτηκε την εθιμοτυπική αυτή επίσκεψη, "αλλά ήταν φυσικό να μην ανταλλάξουμε μόνο ευχές για αυτήν την γνωριμία, αλλά να κάνουμε μία βαθύτερη συζήτηση".

Την ανησυχία του για όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ και γενικότερα στην Μέση Ανατολή εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε "όλες αυτές οι πολεμικές συρράξεις να σταματήσουν". Επεσήμανε, επίσης, πως "είναι αδιαμφισβήτητο το ενδιαφέρον όλων και η υποχρέωση που έχουμε να συμβάλλουμε στη σταθερότητα και στην ειρήνη της περιοχής". 

Ο Αρχιεπίσκοπος συζήτησε με τη νέα Πρέσβη για τις καλές σχέσεις με την Ορθόδοξη Εκκλησία στο Ισραήλ και μιλώντας για τις εκφράσεις ρατσισμού και αντισημιτισμού υπογράμμισε πως "η Εκκλησία δεν χαρακτηρίζεται για τέτοια φαινόμενα. Υπενθύμισα την συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου και πολλών Μητροπολιτών στα χρόνια της κατοχής, που εξυπηρετούσαν εβραϊκές οικογένειες δίνοντάς τους ταυτότητες. Αυτό είναι το πνεύμα της Εκκλησίας και αν σπάνια υπάρχουν κάποιες διαφορετικές φωνές είναι εξαιρέσεις που απομονώνονται. Η Εκκλησία ευεργέτησε, ευεργετεί και θα ευεργετεί όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως".




Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide