Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΙΒΜ: Νέα χρήση των δυνατοτήτων του «Watson» στην καθημερινή ζωή






Σε ευρεία χρήση της νέας τεχνολογικής πλατφόρμας με την ονομασία Watson –του νέου υπερόπλου της- σκοπεύει να προχωρήσει η IBM, αξιοποιώντας την «εξυπνάδα» του ως προς την κατανόηση του προφορικού λόγου, την αξιολόγηση δεδομένων που συλλέγονται από αισθητήρες και την τεχνητή νοημοσύνη.
Η εφαρμογή αυτή θα βοηθήσει «στην επίλυση επαγγελματικών και προσωπικών προβλημάτων, μεγάλων και μικρών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.
Για να πετύχει το στόχο της, η IBM «ακονίζει» τις αναρίθμητες ικανότητες της εφαρμογής, και τις δανείζει σε περισσότερες από 500 startup και εταιρείες σε 17 βιομηχανικούς κλάδους.

Ιδού μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες υπηρεσίες:
Υγεία των ζώων: Η «Sofie» είναι μια εφαρμογή, που χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι, όταν χρειάζονται βοήθεια για την διάγνωση μιας ασθένειας και της κατάλληλης θεραπείας. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τον Watson για να κατανοήσει ερωτήσεις χρησιμοποιώντας φυσικές μορφές του λόγου, αντί των λέξεων-κλειδιών. Με τον τρόπο αυτό επιταχύνεται η διαδικασία για γρήγορες αποφάσεις.
Εξάσκηση σε σπορ: Η Watson Golf Pro -που δεν είναι ακόμα διαθέσιμη- θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία οπτικής αναγνώρισης του Watson, για να «δει», πως χτυπά κάποιος μια μπάλα του γκολφ και να δώσει συμβουλές. Η εφαρμογή Coach Watson θα μπορεί να αναγνωρίζει την βιολογική κατάσταση ενός αθλητή και να συστήνει «ξεκούραση, ανάρρωση και διατροφή».
Κοινωνική εργασία: Η USAA, μια ασφαλιστική και οικονομολογική εταιρεία, χρησιμοποιεί τον Watson προκειμένου να βοηθήσει στην μετάβαση των βετεράνων στρατιωτών στην φυσιολογική ζωή, όπως το να αγοράσουν ένα καινούριο σπίτι ή να βρουν μια καινούρια δουλειά.
Διαφήμιση: 113 βιομηχανίες χρησιμοποιούν τον Watson για να αναλύσουν τα δεδομένα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να δημιουργήσουν προσφορές εμπορευμάτων.
Ψυχαγωγία: Η Music Geek χρησιμοποιεί τον Watson για να ανακαλύψει τάσεις και να χαρτογραφήσει το ψηφιακό DNA των τραγουδιών.

Αναψυχή: Η Wine4.Me είναι μια εφαρμογή, η οποία αναλύει τα δεδομένα κρασιού και δίνει στους ανθρώπους ατομικές συστάσεις.
Καθώς οι πωλήσεις της IBM έχουν μειωθεί για 15 συνεχόμενα τρίμηνα, η εταιρεία «επενδύει» στον Watson που είναι ένα ευρέως αναγνωρισμένο όνομα, ύστερα από την μεγαλειώδη νίκη εναντίον των πρωταθλητών του τηλεοπτικού κουίζ σόου “Jeopardy!




Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide