Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Φθινοπωρινό παζάρι βιβλίου στην πλατεία Κοτζιά




Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών συνδιοργανώνει με το Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων το 1ο Φθινοπωρινό Παζάρι Βιβλίου, στην πλατεία Κοτζιά από 1 έως και 20 Νοεμβρίου.

Στο Παζάρι συμμετέχουν 120 εκδότες με χιλιάδες τίτλους βιβλίων (ελληνική και ξένη λογοτεχνία, παιδικά, πολιτική, ιστορία, ψυχολογία κ.ά.) που διατίθενται σε πολύ χαμηλές τιμές (με έκπτωση τουλάχιστον 70%).

Στόχος των διοργανωτών είναι η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, γι' αυτό ο σύλλογος εκδοτών εδώ και τρία χρόνια κάνει προσπάθεια να ενισχύσει τις βιβλιοθήκες τις χώρας με το κοινωνικό μήνυμα «Με διάβασες; Χάρισέ με!». Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2011 στην 34η Γιορτή Βιβλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν 3.000 βιβλία και στάλθηκαν στις βιβλιοθήκες Λέρου και Λειψών. Το 2012, στην 35η Γιορτή, αριθμός των βιβλίων που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς συγκεντρώθηκαν περίπου 18.000 βιβλία που στάλθηκαν σε βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας. Φέτος, στην 36η Γιορτή Βιβλίου, συγκεντρώθηκαν περίπου 17.000 βιβλία και η αποστολή τους σε βιβλιοθήκες (δημοτικές, σχολικές, συλλόγων, φυλακών, νοσοκομείων κ.λπ.) όλης της χώρας είναι σε εξέλιξη. Το 2% των καθαρών κερδών του 1ου Φθινοπωρινού Παζαριού Βιβλίου θα διατεθεί για τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών των παιδικών χωριών 


Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide