Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Κύπρο 8/2/2014
Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος και Κληρικοί από διάφορες Ι. Μητροπόλεις Αυτής, πραγματοποιούν από την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 ολιγοήμερη Προσκυνηματική Επίσκεψη στην Κύπρο, προσκεκλημένοι της Εκκλησίας της Κύπρου, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, με την συνεργασία του Τουριστικού Γραφείου TROODOS TRAVEL στην Αθήνα (συνεργαζόμενου με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου για το έτος 2014).

Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος, και συμμετέχουν ο Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς, καθώς και οι κ. Βασίλειος Τζέρπος, Μέλος, και Χρήστος Πετρέας, Ειδικός Συνεργάτης, του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων καθώς και 15 κληρικοί. 

Η επίσκεψη ξεκίνησε από την Ι. Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Νεοφύτου και τον αρχαιολογικό χώρο με την Στήλη του Αποστόλου Παύλου, στην Πάφο, συνεχίστηκε στην Λευκωσία, στα «Φυλακισμένα Μνήματα» όπου τελέστηκε Τρισάγιο και στο Μουσείο Αγώνος.

Στην Λευκωσία, οι κληρικοί και οι λαϊκοί επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μέγαρο της Ι. Αρχιεπισκοπής, στα διαμερίσματα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου Γ’, στο Εκκλησιαστικό Μουσείο, στον Ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου και έγιναν δεκτοί από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’, ο οποίος και παρέθεσε προς τιμήν τους γεύμα στην Αρχιεπισκοπή. 

Κατά την συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης ευχαρίστησε θερμώς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος αντιφωνώντας επεσήμανε μεταξύ άλλων, την μακρά αδελφική φιλία του με τον Σεβασμιώτατο Δωδώνης και την χαρά του για την προσκυνηματική επίσκεψη στην Εκκλησία της Κύπρου. 

Μετά το γεύμα, η Αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Εξαρχεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κύπρο, κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου, που είχε παρακαθίσει στο γεύμα, ο οποίος την ξενάγησε προσωπικά στους χώρους της Εξαρχείας και στον Ι. Ναό. 

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στην Ι. Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Μαχαιρά (12ου αιώνος) και στο Κρησφύγετο του Γρηγορίου Αυξεντίου, Αγωνιστή της ΕΟΚΑ.

Στη Ι. Μονή έγινε υποδοχή και συνάντηση με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λήδρας κ. Επιφάνιο, Καθηγούμενο Αυτής, ξενάγηση στους Ιερούς χώρους και προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων που φυλάσσονται σε αυτήν. 

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Συνοδικών Επιτροπών Προσκυνηματικού τουρισμού των δύο Εκκλησιών με σκοπό την επεξεργασία του κειμένου πρωτοκόλλου συνεργασίας για το θρησκευτικό τουρισμό.
Τις επόμενες ημέρες η ομάδα των Κληρικών θα επισκεφθεί την Ι. Μονή Αγ. Ιωάννη Λαμπαδιστή (10ου αιώνα), την Ι. Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Κύκκου και άλλα αξιόλογα Ιερά Προσκυνήματα της Μεγαλονήσου.

Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide