Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Στο Στρασβούργο προσφεύγει ο Μπερλουσκόνι Eναντίον του νόμου που προβλέπει την δυνατότητα αποπομπής του από τη Γερουσία.


Στο Στρασβούργο προσφεύγει ο Μπερλουσκόνι


Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης σχεδιάζει να προσφύγει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εναντίον του νόμου που προβλέπει την δυνατότητα αποπομπής του από τη Γερουσία, μετά την καταδίκη του από το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας για φορολογική απάτη.
Ο ηγέτης του συντηρητικού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, κατέθεσε σήμερα σε  επιτροπή της γερουσίας επιστολή, με την οποία εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην ενδεχόμενη αποπομπή του από το σώμα αυτό του ιταλικού κοινοβουλίου.
Στην επιστολή του Μπερλουσκόνι επισυνάφθηκαν έξι γνωμοδοτήσεις γνωστών συνταγματολόγων και νομικών. Το περιεχόμενό τους δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι υποστηρίζουν τις θέσεις και τις επιδιώξεις του Μπερλουσκόνι.
Επιπλέον, η ιταλική κεντροδεξιά επιμένει ότι, σε περίπτωση αποπομπής του Μπερλουσκόνι από την γερουσία, δεν πρόκειται να συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση συνασπισμού του Ενρίκο Λέττα, δημιουργώντας τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό.


Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide