Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Ένας αιώνας ζωής για την «Μικρή Γοργόνα» στη Δανία

Η επέτειος γιορτάστηκε με μια εντυπωσιακή παράσταση στην ΚοπεγχάγηΤο μικρό μπρούτζινο άγαλμα αναπαριστά την πασίγνωστη ηρωίδα του ομώνυμου παραμυθιού, του δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Η «Μικρή Γοργόνα», το «σήμα κατατεθέν» της Κοπεγχάγης, συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής και οι Δανοί γιόρτασαν την επέτειο αυτή με μια εντυπωσιακή παράσταση στην προκυμαία της πρωτεύουσας, στην οποία συμμετείχαν 100 «ζωντανές» γοργόνες.
Το μικρό μπρούτζινο άγαλμα, που αναπαριστά την πασίγνωστη ηρωίδα του ομώνυμου παραμυθιού του δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, φιλοτεχνήθηκε το 1913. Έχει ύψος μόλις 1,25 μέτρο και βρίσκεται πάνω σε ένα βράχο στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.
Χιλιάδες επισκέπτες της πόλης ποζάρουν κάθε χρόνο για μια αναμνηστική φωτογραφία με τη «Μικρή Γοργόνα».

Το άγαλμα του κοριτσιού με την ψαρίσια ουρά έχει γίνει κατ’ επανάληψη στόχος βανδάλων και φαρσέρ: δύο φορές έχασε το κεφάλι του, του έχουν πετάξει μπογιές ενώ του έχουν φορέσει μέχρι και μπούρκα.Χιλιάδες επισκέπτες της πόλης ποζάρουν κάθε χρόνο για μια αναμνηστική φωτογραφία με τη «Μικρή Γοργόνα».
Το 2010 μεταφέρθηκε για έξι μήνες στην Κίνα και εκτέθηκε στο περίπτερο της Δανίας, στη Διεθνή Έκθεση που φιλοξενήθηκε στη Σαγκάη. Γυναίκες με μπικίνι και με ζωγραφισμένα τα σώματά τους σε καφέ τόνους συμμετείχαν σε πολλές εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Οργανισμός Τουρισμού της Δανίας σε πολλές άλλες πόλεις, όπως στο Άμστερνταμ, το Αμβούργο και το Όσλο.

Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide