Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Φεστιβάλ Βιβλίου για όλο το μήνα στο Πεδίο του Άρεως Ξεκινά το 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Φεστιβάλ Βιβλίου για όλο το μήνα στο Πεδίο του Άρεως

Κλασικοί, αγαπημένοι αλλά και νέοι τίτλοι βιβλίων παρουσιάζονται για μια ακόμη χρονιά μεγαλόπρεπα στο Πεδίο του Άρεως, στο 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου που θα διαρκέσει σχεδόν για όλο το Σεπτέμβρη.

Έτσι, όσοι βρεθούν στο κέντρο της πόλης έως και τις 22 Σεπτεμβρίουθα έχουν την ευκαιρία να “συναντηθούν” με ένα πλήθος τίτλων αλλά και μια σειρά από ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις.


Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν επίσης και: το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, o Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef και το Πολιτιστικό Σημείο Επαφής της Ελλάδας - Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι πρώτες εκδηλώσεις

Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί πληθώρα εκδηλώσεων, το πλήρες πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα. Μερικές από αυτές είναι:

Το Σάββατο 14/9 στις 20.30 μ.μ.

Παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Κουντούρη «UTOPIA» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις CartoonArk. Ο Μιχάλης Κουντούρης είναι ο μεγάλος νικητής του διεθνούς διαγωνισμού γελοιογραφίας "World Press Cartoon". Το έργο του «Διάσωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επιλέχθηκε ως η καλύτερη γελοιογραφία της χρονιάς που μας πέρασε.

Το Σάββατο 21/9 στις 20:30 μ.μ.

Παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Πέτρου «Actors» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις CartoonArk. Ο Θανάσης Πέτρου φιλοτέχνησε τα πορτρέτα 59 διάσημων ηθοποιών. Στις σελίδες του άλμπουμ θα δείτε, μεταξύ άλλων, τους Tommy Lee Jones, Daniel Day-Lewis, Judi Dench, John Malkovich, Jeremy Irons, Clint Eastwood, Robert Niro, Isabelle Huppert, Ben Kingsley κ.ά.

Το Σάββατο 21/9 στις 21:30 μ.μ.

Θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Στο Άσπρο Μαύρο». Πρόκειται για αποσπάσματα από τα «Μονόπρακτα» του Χάρολντ Πίντερ που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ηριδανός (μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές). Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Αρμάος και συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ντίνα Μιχαηλίδη, Φρόσω Ζαγοραίου, Λάμπρος Τσάγκας, Γιάννης Στεφόπουλος, Θέμης Καρποδίνης κ.ά.. Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται και ο μεταφραστής Ερρίκος Μπελιές.

Την Κυριακή 22/9 στις 12.00 π.μ.

Παρουσίαση για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, του παιδικού βιβλίου της κυρίας Ελένης Κόντη «ένα ΣΠΛΑΤΣ στα παραμύθια» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη 18.00 - 22.30. Παρασκευή και Σάββατο: 18.00 - 23.00. Κυριακή ανοιχτά όλη την ημέρα από τις 11 το πρωί έως τις 22.30 το βράδυ.Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide