Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Π. Παναγιωτόπουλος: «ο ελληνικός κινηματογράφος έχει δύναμη και διάρκεια» Κίνητρα για νέες παραγωγές και καλύτερη διανομή





«Η επόμενη ημέρα του ελληνικού κινηματογράφου θα έχει την αμέριστη στήριξη της πολιτείας. Αν χρειαστούν νομοθετικές προσαρμογές και φορολογικές ρυθμίσεις θα γίνουν, ώστε, μαζί με τα κίνητρα για νέες παραγωγές και καλύτερη διανομή, να διευκολύνουμε την επιτυχή πορεία των ελληνικών ταινιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Αυτή ήταν η διαβεβαίωση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, προς τον γενικό διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΕΚ), Γρηγόρη Καραντινάκη, μετά τη σύσκεψη που είχαν σήμερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επαφών του υπουργού με παράγοντες της εθνικής μας κινηματογραφίας.

Στη σύσκεψη, στην οποία έλαβε μέρος η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, και σύμβουλοι του υπουργού, ο κ. Καραντινάκης μίλησε για την ανάγκη εφαρμογής του νόμου με επίκεντρο την απόδοση του 1,5%, την ανάγκη να ενισχυθούν τα φορολογικά κίνητρα και να προσελκυσθούν νέες ξένες παραγωγές. Επιπλέον, ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. για τα προβλήματα διανομής των ταινιών.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον γενικό διευθυντή του ΕΚΚ ότι ο ίδιος και ο νέος πρόεδρος του Κέντρου, ο οποίος θα οριστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα έχουν τη συμπαράστασή του. Και πρόσθεσε: «Οι πρόσφατες επιτυχίες δεν ξεκίνησαν από το μηδέν. Στην πιο αυθεντική και δημιουργική του εκδοχή, ο ελληνικός κινηματογράφος έχει δύναμη και διάρκεια. Και αυτά τα χαρακτηριστικά του θα στηρίξουμε».


Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide