Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Πράσινο φως από την ΚΕΔΕ στη συζήτηση για το νέο εκλογικό νόμοΠράσινο φως από την ΚΕΔΕ στη συζήτηση για το νέο εκλογικό νόμο

Τη σύσταση κοινών ομάδων εργασίας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, οι οποίες  θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες του νέου εκλογικού νόμου που θα εφαρμοσθεί στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2014, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. 

 Στη σχετική ανακοίνωση προέβη μετά τη σχεδόν δίωρη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, την οποία αποτελούσαν ο πρόεδρός της Κώστας Ασκούνης, ο Γ.Γ. Απόστολος Κοιμήσης και ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ Κώστας Τζανακούλης. 

 Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η κυβέρνηση επιμένει σε ένα εκλογικό σύστημα που θα μπορεί να οδηγήσει στο ακηδεμόνευτο των ΟΤΑ, έχοντας εμπιστοσύνη στην κρίση των τοπικών κοινωνιών και με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, στόχος είναι «να σπάσουμε τις κομματικές γραμμές στις τοπικές κοινωνίες».

 Εκ μέρους της ΚΕΔΕ, ο κ. Ασκούνης σημείωσε ότι η ΚΕΔΕ εντάσσει τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο σε μια γενικότερη ατζέντα, που αφορά την αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον δημόσιο βίο και ειδικότερα στην περίοδο κρίσης που διανύουμε. Όπως χαρακτηριστικά είπε «επιδιώκουμε ένα νέο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κρίση», που μπορεί να υπηρετηθεί μέσα από ένα «νέο θεσμικό πλαίσιο  για την υποστήριξη των ανέργων, της ανάπτυξης, αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας».

Feedzilla: Europe News

BBC News - Politics

Harvard Magazine email Archive Feed

ΤΥΠΟΣ

« »

EMSC - Last 50 earthquakes worldwide